Picana
Foto: TV4
Picana
Ingredienser
- 4 kg nötkött
- 1 msk malen spiskummin
- 1 msk peppar
- 1 krm chilifrukt
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk salt
- 2 lagerblad
- 0,5 kyckling
- 1 klyfta vitlök
- 2 l vatten
- 3 morötter
- 2 selleristjälkar
- 1 röd paprika
- 1 knippe persilja
- 1 tsk oregano
- 0,5 dl soja
- 2 msk citron, saft
- 10 potatisar
- 1 dl rött vin
- 1 dl gula russin
- majskolv, kokt
Gör så här
- Blötlägg gula russin i cirka 1 timme.
- Fräs lök.
- Fräs köttet lätt så att det får färg.
- Blanda kryddorna i en skål, paprikapulver, chili, svartpeppar, kummin och salt.
- Häll i 1 dl vatten och blanda. Rör ner kryddblandningen i löken tillsammans med lagerbladen.
- Stek kycklingen i olja
- Pressa ner en vitlök i lökgrytan
- Häll i 1,5 liter kokande vatten och låt koka i 10-15 minuter.
- Tillsätt morötter, persilja, selleri och paprika. Koka tills köttet blivit mjukt.
- Lägg i kycklingen i grytan tillsammans med oregano, soja och citron.
- Låt koka 5 minuter under lock.
- Lägg i potatisen och koka tills de blivit mjuka cirka 15-20 minuter.
- Häll i vin och gula russin som legat i blöt.
- Grytan är färdig! Servera tillsammans med kokt majskolv.