Lantbuljongbrässerade rotfrukter

Lantbuljongbrässerade rotfrukter
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 800 g rotfrukter (morot, kålrot och rotselleri)
  • 6 dl vatten
  • 2 msk lantbuljongpulver
  • 500 g blomkål
  • 1 dl crème fraiche
  • st salt och peppar
  • 100 g nakenhavre
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 0,5 msk vinäger av god kvalité
  • 400 g brysselkål
  • 1 msk smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och skär dem i grova bitar ca 4x4 cm.
  2. Koka upp vattnet med buljongpulvret och koka rotfrukterna mjuka på svag värme. Det ska finnas lite tuggmotstånd kvar.
  3. Tag bort bladen från blomkålen, skölj den noga och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt stå en stund och ånga av.
  4. Mixa blomkålen med crème fraiche till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka nakenhavren enligt förpackningen. Spola dem i kallt vatten så att de svalnar. Smaka av med rapsolja och vinäger samt salt och peppar.
  6. Dela brysselkålen på mitten. Stek dem i smör så de får fin färg. Salta och peppra.
  7. Lägg upp allt på tallrikar och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept