Grönsakssoppa

Från Nyhetsmorgon

Maria Helander och Cathrine Schück lagar mat som får hormonerna i balans.

Denna soppa kan du också ta med till jobbet, genom att lägga de råa grönsakerna i en burk och sedan slå på 1 tsk buljongpulver, 1 msk kokosolja och 2 dl hett vatten.

6 januari 2014
Visa mer
1

Du behöver

  • 1 st morot
  • 1 bit majrova
  • 1 st pak choy
  • 1 nypa blötlagda wakame-alger (finns i asiatiska butiker eller välsorterade hälsokostaffärer)
  • 2 dl vatten
  • 1 st lantbuljongpulver, gärna osötat
  • 1 msk kokosolja

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna. Slanta moroten och finfördela majrova och pak choy.
  2. Koka upp vattnet med buljong och kokosolja.
  3. Slå den heta buljongen över alltsammans och låt det stå och dra en stund så grönsakerna mjuknar.
  4. Har du bråttom så kokar du upp alltsammans, då tar det ännu mindre tid. Du får en härligt närande och nyttig soppa på nolltid.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept