Bruschetta med svamp, tomater och rucola

4

Du behöver

  • 200 g färsk blandad svamp
  • 2 st tomater
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • Oliv- eller kokosolja
  • Mandelbröd
  • Ruccola
  • Olivolja
  • Flingsalt och peppar

Gör så här

  1. Borsta eller skölj bort eventuell jord på svampen.
  2. Skär tomaterna i fina tärningar.
  3. Skär svampen i skivor och fräs den långsamt med pressad vitlök i en panna.
  4. Använd olivolja eller kokosolja till stekningen.
  5. Skiva brödet och rosta brödet i en panna eller i brödrost.
  6. Vänd ned tomaterna i svampen när den är klar.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Fördela svamp- och tomatröran på det rostade brödet och toppa med rucola, salt och peppar.
  9. Ringla gärna en god olivolja över alltsammans.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept