Knäckig hallonpaj med glass

Knäckig hallonpaj med glass
Foto: TV4

Knäckig hallonpaj med glass

Av: Maria - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

ca 1 h

God och knäckig hallonpaj som serveras med glass eller vaniljsås.

Dryck
7784 Saracco Moscato d'Asti
Ett pärlande vin lyfter efterrätten till nya höjder.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Hallonpaj

  • ca 250 g hallon
  • 200 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk (eller grädde)

Till servering

  • glass (eller vaniljsås)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Täck botten på en pajform med hallon. Pajformen behöver inte smörjas.
  2. Smält sedan margarinet och rör samman alla övriga ingredienser. Häll sedan smeten ovanpå bären.
  3. Ställ pajen i mitten av ugnen och grädda i ca 20 min.