Knäckig hallonpaj med glass

ca 1 h
4
Knäckig hallonpaj med glass
Foto: TV4

God och knäckig hallonpaj som serveras med glass eller vaniljsås.

Dryck
7784 Saracco Moscato d'Asti
Ett pärlande vin lyfter efterrätten till nya höjder.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

7 maj 2013
Visa mer
ca 1 h
4

Du behöver

Hallonpaj

  • ca 250 g hallon
  • 200 g margarin
  • 1 dl socker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk eller grädde

Till servering

  • glass eller vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Täck botten på en pajform med hallon. Pajformen behöver inte smörjas.
  2. Smält sedan margarinet och rör samman alla övriga ingredienser. Häll sedan smeten ovanpå bären.
  3. Ställ pajen i mitten av ugnen och grädda i ca 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept