Kyckling med sötpotatisbädd

Kyckling med sötpotatisbädd
Foto: TV4

Kyckling med smak av karamell som doftar av ingefära och citronelle. Serveras med en sötpotatisbädd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


30 november 2011
4

Du behöver

  • 4 st kycklingfileér, färska
  • 2 tsk cidervinäger
  • 1 st citronellestjälk
  • 1 st liten ingefära, riven
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 st lime, saften
  • 1 st citron, saften
  • 5 dl kycklingbuljong

Sötpotatisbädd

  • 4 st stora sötpotatisar
  • 2 dl torkade frukter
  • 1 dl Pistachnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Kyckling
    Koka samman vinäger, socker, citronelle, ingefära, citron-och limejuice till en karamell i cirka tio minuter.
  2. Tillsätt kycklingbuljongen och koka ytterligare några minuter.
  3. Skär kycklingfilén i två bitar.
  4. Krydda med salt och peppar och stek runt om på svag värme cirka 15 minuter.
  5. Häll i såsen och stek ytterligare cirka 15 minuter.
  6. Ös kycklingen regelbundet med såsen så den får en lackad yta.
  7. När kycklingen är färdig, sila av såsen.
  8. Sötpotatisbädd
    Skär sötpotatisen i tärningar och stek den i smör några minuter.
  9. Blanda frukterna och nötterna med sötpotatisen och forma till en avlång form.
  10. Lägg kycklingen ovanpå och häll lite sås runt om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept