Ädel höstsoppa från Smålandsskogen

1 h
4
Ädel höstsoppa från Smålandsskogen
Foto: TV4
1 h
4

Du behöver

Soppa

  • 2 st gula lökar, hackade
  • 1,5 dl trattkantareller
  • 7 dl kraftig köttbuljong, 2 tärningar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk soya
  • 3 msk rödvin
  • 70 g gräddädelost
  • 2 msk vetemjöl

Hembakade knäckebröd

  • 2 msk smör
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl mandel
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk Fiberhusk
  • 2 st ägg
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Ädel höstsoppa
    Finhacka lök och svamp, som fräses i stekpannan.
  2. Lägg över i en kastrull.
  3. Häll på resten av ingredienserna och låt allt puttra en stund.
  4. Blanda ut mjölet med mjölken.
  5. Lägg sist i bitarna med grönmögelost och låt det smälta ner i soppan.
  6. Servera med en klick creme fraiche
  7. Hembakade knäckebröd
    Sätt ugnen på 150 grader.
  8. Smält smöret.
  9. Mixa linfrö, mandel och sesamfrön.
  10. Lägg över i en bunke och blanda med fiberhusk, ägg, salt och smält smör.
  11. Klicka ut åtta runda bröd på en plåt med bakplåtspapper.
  12. Använd en bred kniv och platta ut bröden tunt, cirka 3 mm.
  13. Grädda i cirka 20 minuter.
  14. Stäng av värmen och öppna ugnsluckan.
  15. Låt stå och rosta i 30 minuter. Förvara torrt och kallt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept