Pilaffris med smak av vanilj och lime

Pilaffris med smak av vanilj och lime
Foto: Joel Wåreus

Vanilj och lime är väl inte den smaksättning man vanligtvis förväntar sig i pilaffris, men våga pröva! Vi föredrar basmatiris men man kan också välja ett vanligt långkornigt ris. Skalade räkor eller kräftstjärtar frästa i lite olja och smaksatta med vitpeppar och några droppar limesaft är gott till.

1 portion innehåller: 295 kcal /1233 kJ, 7 g fett, 2 g fibrer

21 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 msk olja
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1 st chilifrukt
  • 3 st salladslökar
  • 0,5 st liten squash
  • 0,5 msk olja
  • 1 st lime, saften av

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och fräs den i oljan. Tillsätt ris, vatten, salt och vaniljstång.
  2. Koka under lock i 10–12 minuter. Ta kastrullen från plattan och låt stå med locket på i 5 minuter.
  3. Skär chilifrukten i tunna ringar. Strimla salladslöken och squashen. Fräs i olja tills grönsakerna mjuknar.
  4. Klipp upp vaniljstången och skrapa ner de svarta kornen i riset. Tillsätt limesaft, blanda i grönsakerna och smaka av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept