Parmesanfylld kycklingfilé

Parmesanfylld kycklingfilé
Foto: Joel Wåreus

Servera gärna filén på en bädd av färska spenatblad eller den gröna sallat som är bäst för säsongen. Fläskfilé smakar också utmärkt med denna fyllning.

1 portion innehåller: 163 kcal/684 kJ, 7 g fett, 0 g fibrer

29 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 dl finskuren persilja
  • 0,5 dl färskriven parmesan
  • 0,5 tsk salt
  • peppar
  • 1 st (fint hackad vitlöksklyfta)
  • 1,5 msk fast eller flytande matfett till stekning

Gör så här

  1. Skär en längsgående skåra i varje kycklingfilé. Blanda persilja, parmesan, salt, peppar och eventuellt vitlök.
  2. Stoppa lite fyllning i varje filé och »sy« sedan igen dem med tandpetare.
  3. Värm matfettet i en stekpanna. Bryn filéerna runt om tills de får fin färg.
  4. Häll lite vatten i pannan och låt puttra, gärna under lock, tills filéerna är genomstekta. Det tar 15–20 minuter.
  5. Servera direkt, men kycklingen smakar också fint ljummen eller kall.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept