Lammgryta med bönor

Lammgryta med bönor
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Lammgryta med bönor

11 ingredienser

God och nyttig gryta med lamm, kryddor och bönor i tomatsås.

1 portion innehåller: 267 kcal/1118 kJ, 11 g fett, 7 g fibrer.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olja (eller flytande matfett)
  • 400 g lammkött magert
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 förp frysta haricots verts (à 250 g)
  • 2 dl färdigkokta stora vita bönor
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i fettet i en gryta.
  2. Skär köttet i mindre bitar, bryn det för sig och lägg sedan över det i grytan.
  3. Tillsätt tomatkross, köttbuljongtärning och spiskummin. Låt grytan småputtra i ca 50 minuter.
  4. Tillsätt haricots verts och vita bönor och låt koka i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.