Medelhavspytt

Det här är ett favoritrecept från Maj-Lis Hellenius - en av våra främsta forskare på att förebygga hjärt-kärlsjukdom. Haloumi är en cypriotisk ost som är väl värd att pröva. Man kan ta vad man har i kyl (gärna rester) och frys till den här rätten. Det kan vara sådant som gröna bönor, majs eller rödbetor. Låt fantasin få fritt spelrum.

232 kcal/971 kJ, 12 g fett, 3 g fibrer

21 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 5 stycken potatisar
  • 1 st aubergine
  • 1 st squash
  • 1 st röd lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 msk olivolja
  • 2 stycken tomater
  • 10-12 stycken svarta oliver
  • rucolasallad eller färsk spenat
  • 7 skivor lufttorkad skinka
  • några msk färsk basilika
  • 4 skivor haloumiost

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen lätt.
  2. Skala aubergine och squash delvis så de blir randiga i skalet och skär dem i skivor. Skala och skär löken i tunna skivor. Skala och skär vitlöken fint.
  3. Fräs aubergine- och squashskivorna och löken i oljan i en stek- eller wokpanna. Tillsätt potatis och tomater skurna i skivor och oliverna.
  4. Strax före serveringen tillsätter man salladen och skinkan rivna i remsor och gärna färsk basilika. Överst lägger man lättstekta skivor av haloumiost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept