Lasagne verde

Lasagne verde
Foto: Joel Wåreus
6

Du behöver

  • 8-10 lasagneplattor, gröna eller gula
  • 400 g djupfryst hackad spenat
  • 2,5 dl riven ost, 17 % fett

Grönsaksröra

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st purjolök
  • 1 bit rotselleri
  • 1 st morot
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 msk olja
  • 1 pkt 500 g, krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 l vatten
  • 1 tsk örtsalt eller salt
  • 1 krm riven muskotnöt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg den tinade spenaten i en sil så att den får rinna av.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva purjolöken. Skala och skär rotselleri och morot i bitar.
  3. Skölj och skiva stjälksellerin. Fräs lök, purjolök, vitlök, morot och selleri i oljan.
  4. Blanda ner tomater, tomatpuré, buljongtärning och vatten och låt puttra utan lock till en simmig röra i ca 25 minuter. Krydda.
  5. Varva i en ugnssäker form lasagneplattorna med grönsaksröra, riven ost och spenat.
  6. Låt det översta lagret bestå av grönsaksröra och riven ost. Gratinera i ca 30–45 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept