Sellerisallad signerad Hiram

Hiram är en legendarisk matskribent som har skrivit många kokböcker och som under 25 års tid skrev recept och tecknade i Svenska Dagbladet. Hon håller det enkla, goda och rena i maten högt och detta är ett av alla hennes fina recept.

1 portion innehåller: 25 kcal/107 kJ, 0 g fett, 3 g fibrer

29 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st rotselleri
  • 5 dl vatten
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja

Garnering:

  • svarta oliver eller cocktailtomater
  • sallad
  • crème fraiche med kryddgrönt

Gör så här

  1. Skär rotsellerin i skivor. Skala och skölj dem. Skär sedan skivorna i strimlor.
  2. Koka upp vatten, vinäger, salt och olja och koka strimlorna i 7-8 minuter. Låt stå kallt över natten. Spadet blir lite simmigt och smakar gott.
  3. Servera salladen garnerad med svarta oliver eller cocktailtomater, gärna på salladsbädd. En klick lätt créme fraiche ovanpå blandad med lite persilja, dragon eller timjan är också gott.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept