Laxgryta med färskpotatis, salladslök och spenat

Laxgryta med färskpotatis, salladslök och spenat
Foto: Joel Wåreus
4

Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 5 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 800 g ca, färskpotatis
  • 4 st morötter
  • 125 g salladslök eller färsk gul lök
  • 100 g färsk spenat
  • 1 knippe rädisor
  • 0,5 dl ca, finskuren gräslök
  • salt efter smak
  • vitpeppar efter smak

Gör så här

  1. Skär laxen i centimeterstora kuber. Koka upp vatten och fond i en gryta.
  2. Skrapa och skär potatisen i bitar och morötterna i skivor. Lägg ner i grytan och låt koka i ca 10 minuter.
  3. Skär salladslöken eller den gula löken i strimlor. Tillsätt lax och lök och låt sjuda några minuter.
  4. Riv spenatbladen i mindre bitar och skär rädisorna i klyftor. Lägg ner i grytan och sjud ett par minuter till.
  5. Smaka av med salt (fonden är salt) och nymalen vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept