Ättiksströmming

Ättiksströmming
Foto: Joel Wåreus

Stekta strömmingsflundror som får ligga i ättikslag några timmar före servering går utmärkt att äta både morgon, middag och kväll. Ät dem som huvudrätt eller bara på en hård smörgås tillsammans med inlagda rödbetor.

En portion innehåller: 240 kcal/1002 kJ, 13 g fett, 2 g fibrer

21 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 sats stekt strömming
  • 2 st röda lökar i tunna skivor
  • 0,5 tsk stötta vitpepparkorn

Ättikslag

  • 2 dl vatten
  • 3 msk Ättiksprit
  • 2 msk socker
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Varva den stekta strömmingen med löken och de stötta vitpepparkornen.
  2. Blanda ingredienserna till lagen, som antingen kan slås kall över varm strömming eller kokas upp och slås varm över kall strömming.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept