Soppa med blomkål och curryfräst äpple

Soppa med blomkål och curryfräst äpple
Foto: Joel Wåréus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Soppa med blomkål och curryfräst äpple

13 ingredienser

Enkla – och dessutom mycket nyttiga – ingredienser som tillsammans ger en läcker soppa.

1 portion innehåller: 169 kcal/708 kJ, 7 g fett, 5 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1-2 tsk curry
  • 2 potatisar
  • 1-2 äpplen
  • 1 blomkål
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • vitpeppar

Curryfräst äpple

  • 1 äpple
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1 tsk curry

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Värm oljan i en gryta, tillsätt curry och lök och fräs någon minut.
  2. Skala och skär potatisen i små bitar. Skär äpplena i små tärningar och dela blomkålen i buketter.
  3. Tillsätt alla grönsakerna och låt fräsa ett par minuter till. Tillsätt vatten och buljongtärningar.
  4. Låt koka i 15–20 minuter. Känn efter att grönsaker och potatis är mjuka.
  5. Vispa soppan så att grönsakerna blir mer finfördelade eller kör den helt slät med stavmixer.
  6. Curryfräst äpple: Skär äpplet i tunna klyftor. Värm oljan i pannan, tillsätt curry och låt äpplet fräsa några minuter. Servera i soppan.