Ugnsbakade rödbetor

Genom att rödbetorna ugnsbakas bevaras mycket av smaken. Ät dem som förrätt eller som tillbehör till en varmrätt.

45 kcal/188 kJ, 0 g fett, 3 g fibrer

21 april 2008
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • ca 500 g färska rödbetor med skal och ca 1 cm av blasten kvar
  • grovt salt
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Borsta rödbetorna, men låt rottråd och blast vara kvar.
  3. Bred ut grovt salt eller lägg rödbetorna direkt på ett ugnssäkert fat med blasten uppåt. Baka i ugn tills de är mjuka, prova med en sticka. Beräkna bakningstiden till 30-50 minuter beroende på hur stora och nyskördade de är.
  4. Pressa gärna lite citron över de färdiga rödbetorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar Se fler

Fler goda recept