Ugnsbakade rödbetor

Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Ugnsbakade rödbetor

3 ingredienser

Genom att rödbetorna ugnsbakas bevaras mycket av smaken. Ät dem som förrätt eller som tillbehör till en varmrätt.

45 kcal/188 kJ, 0 g fett, 3 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g färska rödbetor, med skal och ca 1 cm av blast kvar
  • grovt salt
  • citron, klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Borsta rödbetorna, men låt rottråd och blast vara kvar.
  3. Bred ut grovt salt eller lägg rödbetorna direkt på ett ugnssäkert fat med blasten uppåt. Baka i ugn tills de är mjuka, prova med en sticka. Beräkna bakningstiden till 30-50 minuter beroende på hur stora och nyskördade de är.
  4. Pressa gärna lite citron över de färdiga rödbetorna.