Stekt aubergine eller squash

Använd helst en stekpanna med t ex titan- eller teflonbeläggning så suger grönsakerna upp mindre fett men får ändå en fin stekyta. Servera gärna med lite mozzarellaost.

56 kcal/232 kJ, 3 g fett, 4 g fibrer

21 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stycken squash
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • ev några msk persilja

Gör så här

  1. Tvätta auberginerna eller squashen.
  2. Skär grönsakerna i 1/2 cm tjocka skivor, gärna på längden. Lägg dem på ett galler, strö på saltet och låt dem ligga i ca 30 minuter. Saltet drar ur vätska. Torka av skivorna.
  3. Hetta upp en stekpanna, häll i oljan och stek skivorna några minuter på varje sida tills de får fin färg och är lite mjuka. Ta några tag med pepparkvarnen.
  4. Servera gärna grönsakerna med lite finskuren persilja ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept