Skördegryta

En härlig gryta att laga när det är skördetid. Gör gärna stora satser och frys in. God som ensamrätt med bröd och ost. Grytan är också en bra grund för en korvgryta. Skär då ca 300 g nyckelhålsmärkt korv i stavar och lägg dem i grytan när ett par minuter av koktiden återstår.

217 kcal/906 kJ, 4 g fett, 7 g fibrer

21 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st palsternacka
  • 4 stycken morötter
  • 1 halv kålrot
  • 1 bit rotselleri à 100 g
  • 2 stycken gula lökar
  • 1 msk flytande matfett eller olja
  • 1 st grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 0,5 l vatten
  • 6 stycken potatisar
  • 2 dl hackad persilja
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Skala och skiva löken.
  2. Fräs rotfrukter och lök i matfettet på svag värme i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärning eller fond. Låt koka i ca 10 minuter.
  3. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg dem i grytan och låt koka i ytterligare 10-15 minuter.
  4. Blanda i persiljan. Smaka av och krydda eventuellt med nymald vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept