Rotsakskaka

Passar utmärkt till stek av alla de slag eller som ensamrätt med grovt bröd och sallad.

163 kcal/680 kJ, 2 g fett, 5 g fibrer

21 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stycken potatisar
  • 3 stycken morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 bit rotselleri, ca 100 g
  • 2 stycken gula lökar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk timjan eller mejram
  • vitpeppar
  • 1 dl riven ost, 17 % fett
  • 2,5 dl buljong av fond eller tärning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och riv potatis och rotsaker grovt. Skala och dela löken och skiva den tunt.
  3. Varva potatis, rotsaker och lök med salt, smulad örtkrydda och vitpeppar i en ugnssäker form. Strö över osten.
  4. Koka upp vatten och buljongtärning och häll i formen.
  5. Grädda rotsakskakan i ca 30 minuter. Pröva med en sticka att rotsakerna är mjuka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept