Rotsaker på spisen

Rotsakerna kan tillagas på spisen eller i ugnen, som i receptet Ugnsbakade rotsaker.

80 kcal/333 kJ, 2 g fett, 4 g fibrer

21 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stycken röd lök och/eller 0.5 st purjolök
  • 2 stycken små palsternackor
  • 4 stycken morötter
  • 0,5 st kålrot
  • 0,5 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt, gärna flingsalt

Gör så här

  1. Skala och skär löken i klyftor eller purjolöken i bitar. Skala och skär rotsakerna i ganska rejäla bitar.
  2. Fräs alltsammans i olja i ca 20 minuter tills rotsakerna är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd. Smaksätt med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept