Rotfruktsmos

Det här rotfruktsmoset serverade Werner Vögeli till fläskrulader med cidersås när han vann Årets Nationalrätt år 1997.

139 kcal/580 kJ, 5 g fett, 4 g fibrer

21 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st kålrot
  • 0,5 st rotselleri
  • 3 stycken morötter
  • 3 stycken potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1-2 msk flytande matfett
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala, skölj och skär rotfrukterna och potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar. Skala och skär löken i bitar.
  2. Lägg allt i en generös kastrull och tillsätt vatten så att det nätt och jämnt täcker rotfrukterna. Koka dem mjuka, det tar ca 30 minuter. Häll av kokspadet men spara lite till att späda moset med.
  3. Tillsätt fettet och mosa rotfrukterna med hjälp av elvisp. Späd med kokspadet om det behövs så att moset blir lätt och luftigt. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept