Palsternacka och spenat med Kesotäcke

Palsternacka och spenat med Kesotäcke
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Palsternacka och spenat med Kesotäcke

10 ingredienser

Perfekt måltid med råkostsallad och bröd. Den som vill kan naturligtvis servera kött eller korv till men ur näringssynpunkt räcker proteinet från Keso, ägg, ost och mjölk mer än väl.

177 kcal/742 kJ, 6 g fett, 5 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 250 g fryst bladspenat (eller färsk)
  • 300 g palsternacka
  • 0,5 gul lök
  • 1 dl riven ost (17 %)
  • 1,5 dl cottage cheese
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm muskot, riven
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tina spenaten så att den går att skära i mindre bitar eller koka den färska i ca 2 minuter. Skala och skär palsternackorna i långa stavar. Koka dem nätt och jämnt mjuka. Låt grönsakerna rinna av.
  3. Skala och riv löken. Blanda lök, ost, Keso, mjölk, ägg, salt och kryddor i en skål.
  4. Lägg spenat och palsternackor i en ugnssäker form. Bred över Kesoröran.
  5. Gratinera i 15-20 minuter.