Palsternacka och spenat med Kesotäcke

Palsternacka och spenat med Kesotäcke
Foto: Joel Wåreus

Perfekt måltid med råkostsallad och bröd. Den som vill kan naturligtvis servera kött eller korv till men ur näringssynpunkt räcker proteinet från Keso, ägg, ost och mjölk mer än väl.

177 kcal/742 kJ, 6 g fett, 5 g fibrer

23 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g fryst eller färsk bladspenat
  • 300 g palsternacka
  • 0,5 st gul lök
  • 1 dl riven ost, 17 % fett
  • 1,5 dl keso
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm riven muskotnöt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tina spenaten så att den går att skära i mindre bitar eller koka den färska i ca 2 minuter. Skala och skär palsternackorna i långa stavar. Koka dem nätt och jämnt mjuka. Låt grönsakerna rinna av.
  3. Skala och riv löken. Blanda lök, ost, Keso, mjölk, ägg, salt och kryddor i en skål.
  4. Lägg spenat och palsternackor i en ugnssäker form. Bred över Kesoröran.
  5. Gratinera i 15-20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept