Ostgratinerade grönsaker

Välj en ost med lite smak till gratinering. Mager prästost och svecia brukar smaka utmärkt.

162 kcal/ 677 kJ, 3 g fett, 9 g fibrer

28 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 750 g grönsaker eller rotfrukter
  • 2 dl riven ost, 17 % fett
  • vatten
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela grönsaker eller rotfrukter i mindre bitar eller skivor.
  3. Koka dem i vatten; gärna utan salt, men för den som önskar är 1/2 - 1 tsk salt till 5 dl vatten lagom. Var lite snål med koktiderna - grönsakerna ska inte vara färdigkokta utan bara nätt och jämnt mjuka.
  4. Låt grönsakerna rinna av. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Täck med riven ost.
  5. Gratinera i ca 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept