Jordärtskockor med smak av mejram och tomat

Servera dessa jordärtskockor till lammstek. De kan även bjudas som en ren grönsaksrätt med ris till och är då lagom till 2-3 portioner.

84 kcal/351 kJ, 3 g fett, 3 g fibrer

21 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 stycken jordärtskockor
  • 5 st tomater
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk flytande matfett
  • 0,5 tsk mejram
  • 0,5 tsk salt
  • vitpeppar
  • 2 dl finskuren persilja

Gör så här

  1. Skala skockorna och koka dem i ca 15 minuter. Dela dem.
  2. Doppa tomaterna i kokande vatten tills skalet spricker. Skala och skär dem grovt.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Smält matfettet i en kastrull. Lägg i lök och vitlök och låt fräsa lätt i några minuter. Tillsätt tomaterna.
  5. Krydda med smulad mejram, salt och peppar. Rör om och låt fräsa någon minut. Lägg i skockorna och låt alltsammans småputtra några minuter. Blanda i persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept