Haricots verts i tomatsås

Låt dig inte avskräckas av den stora mängden vitlök - det blir en fin, mild smak när de hela klyftorna får koka med (och de går att äta också). Denna röra smakar faktiskt lika bra varm som kall. Om den äts kall blir det lite mer sting om man lägger några råa lökringar ovanpå.

69 kcal/290 kJ, 3 g fett, 4 g fibrer

21 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 7 stycken hela vitlöksklyftor
  • 0,5 msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 0,5 tsk salt
  • vitpeppar
  • 250 g haricots verts, färska eller frysta

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken och skala vitlöksklyftorna.
  2. Fräs lök och vitlök lite lätt i oljan.
  3. Tillsätt tomatkross, salt och peppar och låt koka ca 30 minuter.
  4. Tillsätt bönorna och låt koka ca 10 minuter till.
  5. Smaka av.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept