Grönsaksröra med variation

Gott till det mesta och toppen att laga vintertid när tillgången på färska grönsaker är begränsad. Görs av finstrimlade eller grovrivna grönsaker som fräses nätt och jämnt mjuka i lite fett. Två eller flera sorter kan blandas. Variera efter tillgång och säsong. Här är ett förslag...

84 kcal/350 kJ, 4 g fett, 3 g fibrer

28 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 stycken morötter
  • 1 st purjolök
  • 6 dl strimlad vitkål
  • 1 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • nymalen vitpeppar
  • 1 tsk örtkrydda, t ex timjan

Gör så här

  1. Skala och grovriv morötterna. Skär purjolöken i tunna skivor. Strimla vitkålen, gärna med osthyvel.
  2. Värm oljan i en stekpanna eller gryta och fräs morötterna under omrörning några minuter. Blanda ner vitkål och purjolök och fräs alltsammans. Späd med ett par matskedar vatten och låt koka under lock i några minuter på svag värme. Grönsakerna ska vara nätt och jämnt mjuka.
  3. Smaka av med salt och peppar och eventuellt någon smulad örtkrydda.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept