Grönsaksfräs

Grönsaksfräs
Foto: Joel Wåreus

Rödkål är en sällsamt vacker grönsak att strimla och blanda i fräs och sallader. Både vit- och rödkål innehåller gott om vitamin C.

65 kcal/273 kJ, 4 g fett, 2 g fibrer

23 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 0,5 st purjolök eller några salladslökar
  • 3-4 stjälkar (selleri)
  • 1 msk olja
  • 0,5 l finstrimlad vit- och rödkål
  • ca 1 dl groddar
  • bladpersilja till garnering
  • soja till servering

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken fint. Skala och skär moroten i fina strimlor. Skiva purjolöken eller salladslöken tunt. Skiva stjälksellerin fint.
  2. Fräs vitlöken i fettet, som inte får vara för varmt. Vitlöken bränns lätt och blir då frän.
  3. Lägg i alla grönsaker utom groddarna. Fräs på lite högre värme några sekunder. Fräs därefter under lock tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka. Lägg i groddarna och värm dem.
  4. Lägg upp fräset på ett fat. Garnera med bladpersilja. Servera soja till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept