Bruna bönor på svenska

Ärter, bönor och linser känns ibland nya i svensk mat, men då glömmer man bruna bönor och ärtsoppa. Få rätter är så svenska som dessa. De som har haft diabetes i några år har säkert mötts av varningar för dessa rätter, men idag vet man att bönor och ärter påverkar blodsockret långsamt. En mindre mängd sirap som smaksättning har ingen betydelse för blodsockret. Det gammaldags feta fläsket kan med fördel bytas mot bogfläsk. Smaklig måltid!

298 kcal/1246 kJ, 1 g fett, 13 g fibrer

21 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl torkade bruna bönor
  • 1 tsk salt
  • 1,5 msk sirap
  • 1 msk Ättiksprit

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka bönorna sakta i 1 1/4 liter saltat vatten. Låt dem koka tills de är mjuka, det tar ca 1 timme. Häll av vattnet och smaksätt bönorna med sirap och ättika.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept