Broccoligratäng

Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Broccoligratäng

9 ingredienser

Broccoli tillhör höjdarna i näringstoppen - den innehåller bl a mycket järn, karoten och en del kalcium.

204 kcal/855 kJ, 11 g fett, 4 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 500 g fryst broccoli (eller färsk broccoli)
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk flytande matfett
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk örtsalt
  • svartpeppar
  • 1 krm muskot, riven
  • 2 dl riven ost (17 % fett)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka broccolin nätt och jämnt mjuk. Låt den rinna av.
  3. Vispa ihop mjöl och lite kall mjölk i en kastrull. Blanda ner margarin, kryddor och resten av mjölken. Koka upp under omrörning och låt koka i ca 5 minuter. Rör ner osten.
  4. Lägg broccolin i en ugnssäker form och häll över såsen.
  5. Gratinera i ca 15 minuter.