Lättstuvade grönsaker

Lättstuvade grönsaker
Foto: Joel Wåreus

Lättstuvade morötter med mycket persilja, några skivor skinka och färskpotatis ger en smak av försommar.

120 kcal/502 kJ, 2 g fett, 5 g fibrer

23 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 550 g färska grönsaker, t ex morötter, ärter, bönor, eller djupfrysta,

Stuvning

  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl vätska (mjölk och grönsaksspad, ca hälften av varje)
  • 1 st grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd grönsaksfond
  • 1 tsk salt och vitpeppar
  • 2 msk flytande matfett
  • 0,5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Koka grönsakerna nätt och jämnt mjuka. Häll av kokspadet och spara det till stuvningen.
  2. Vispa ut mjölet i lite kall vätska i en kastrull. Tillsätt buljongtärning eller salt och peppar och eventuellt matfett. Häll i resten av vätskan och låt koka några minuter.
  3. Rör försiktigt ner grönsaker och persilja och låt allt bli genomvarmt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept