Svampfylld squash

Squashen blir tillsammans med en fräsch sallad en god »grön« måltid. Men den passar också bra att servera till kött eller fisk.

175 kcal/722 kJ, 11 g fett, 4 g fibrer

28 februari 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g champinjoner
  • 0,5 st gul lök
  • 2 stycken fint hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande matfett
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 stycken squash
  • 1 dl färskriven parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skiva champinjonerna och hacka lök och vitlök fint.
  3. Värm matfettet och fräs lök och vitlök glansiga.
  4. Lägg i champinjonerna och låt dem fräsa med tills vätskan kokat in. Blanda i salt, senap och crème fraiche. Värm utan att koka.
  5. Dela squashen på längden. Ta bort kärnhuset. Lägg champinjonstuvningen i squashen, strö över osten och ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept