Brun sås

Brun sås
Foto: Joel Wåreus

En alldeles vanlig brunsås är ett måste till vissa maträtter. Och den är enkel att åstadkomma. Satsa på en god buljong (görs av fond, tärning eller sky från steken) så blir det ett bra resultat!

En portion innehåller: 26 kcal/108 kJ, 0 g fett, 0 g fibrer

21 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 dl kraftig buljong eller sky
  • 1,5 msk vetemjöl
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Om buljongen är kall: Vispa ihop buljong och mjöl i en kastrull och låt såsen koka några minuter.
  2. Om buljongen är varm: Vispa ut mjölet i lite kallt vatten. Rör ner i buljongen och låt koka några minuter.
  3. Smaka av för att se om det behövs mer salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept