Bulgursallad - tabbouleh

Bulgur är små gryn av vete som är trevliga att tugga på. De används ofta i Mellanösterns kök.

159 kcal/666 kJ, 7 g fett, 4 g fibrer

22 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 2 dl bulgurvete
  • 2 stycken tomater
  • 0,25 st gurka
  • 1 st röd lök
  • 1 st citron
  • 2 msk olivolja
  • rejält med finhackad färsk mynta, bladpersilja och/eller basilik
  • 1,5 tsk salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka upp vattnet. Lägg i bulgurvetet och låt det dra i någon timme. Häll bort eventuellt vatten.
  2. Skär tomat och gurka i små, fina tärningar. Hacka löken fint. Blanda ner allt i bulgurvetet.
  3. Pressa över citron, häll på olja, blanda i örtkryddor, salta och ta några tag med pepparkvarnen. Blanda alltihop och smaka av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept