Sallad med potatis och kryddig korv

Sallad med potatis och kryddig korv
Foto: Joel Wåréus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Sallad med potatis och kryddig korv

14 ingredienser

En robust sallad som smakar bra även vintertid. Vi tycker det blir bäst med riktigt kryddstark korv, då behöver man heller inte så mycket. Korven kan bytas mot tärnad kassler eller skinka. Korv är ofta fet (ca 25 % fett), men det finns en del magra alternativ.

312 kcal/1305 kJ, 12 g fett, 3 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 125 g korv, gärna kryddstark, typ chorizo
  • 9 potatisar, kokta
  • 1 knippe rädisa
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe persilja
  • 1,5 dl ättiksgurka, fint tärnad
  • 1 grönsalladshuvud

dressing

  • 1 msk vinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 msk svensk senap
  • 2 tsk färsk pepparrot, riven
  • 0,5 tsk salt
  • peppar
  • 2 msk olja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen utom oljan. Rör sedan ner olja droppvis så blir dressingen tjockare.
  2. Skär korven i tunna skivor. Tärna potatisen. Blanda med dressingen och låt stå i ca 1 timme.
  3. Skiva rädisorna tunt. Skär gräslök och persilja fint och blanda ner tillsammans med ättiksgurka och rädisor.
  4. Skär sallaten grovt och lägg på ett fat. Lägg korvsalladen ovanpå.