Spenatsallad med vinägrettsås

En sallad med späda gröna blad som blir ett försommartecken! Servera som förrätt eller till maten.

124 kcal/518 kJ, 11 g fett, 2 g fibrer

21 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g färsk spenat
  • 200 g champinjoner
  • 75 g bacon

Vinägrettsås

  • 1 msk vinäger, gärna balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk senap
  • 1 st riven eller pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj spenaten ordentligt och låt rinna av.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen.
  3. Skiva champinjonerna och lägg dem i dressingen.
  4. Stek baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper och klipp det sedan i strimlor.
  5. Lägg spenaten i en skål eller på assietter, lägg på champinjoner med dressing och strö till sist över baconet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept