Sallad på små franska linser

Sallad på små franska linser
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Sallad på små franska linser

12 ingredienser

Dessa små trevliga linser har en mustig, nästan lite kryddig smak. Koka gärna hela förpackningen på en gång och frys in i mindre mängder som lätt kan tas fram. Om de kokas med soja får de en mörkare färg och lite sälta.

130 kcal/546 kJ, 4 g fett, 4 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl torkade små linser
  • 5 dl vatten
  • 0,5 msk soja (eller 1/2 tsk salt)

dressing

  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk dijonsenap
  • peppar
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 dl persilja, finskuren

Gör så här

  1. Skölj linserna. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten och soja. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 30 minuter. Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
  2. Blanda ihop dressingen och häll över. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda alltihop och smaka av med salt och peppar.