Sallad på grillad paprika

När man grillar och skalar paprika får den en helt annan smak. Prova, för det här är gott!

83 kcal/345 kJ, 7 g fett, 3 g fibrer

21 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 stycken paprikor i olika färger
  • 12 stycken svarta oliver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grillvärme.
  2. Halvera paprikorna och kärna ur dem.
  3. Lägg dem på ett ugnsfast fat eller en plåt med bakplåtspapper.
  4. Sätt in dem i ugnen med skinnsidan upp.
  5. Låt dem stå i ugnen tills de är bubbliga och lite brända.
  6. Lägg paprikorna i en plastburk med lock eller i en plastpåse i ca 20 minuter. Dra sedan av skalet.
  7. Skär paprikan i strimlor och lägg den på ett fat tillsammans med några svarta oliver.
  8. Salta och droppa över en god olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept