Sallad med vitkål

Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Sallad med vitkål

4 ingredienser

Vitkål är en riktig året runt grönsak som bidrar med mycket C-vitamin. Naturell vitkålssallad är god med vinägrettsås. »Slaka« kålen i hett vatten om du vill ha den lite mjukare och mildare. Räkna med ca 100 g per person.

31 kcal/131 kJ, 0 g fett, 2 g fibrer

Ingredienser

Blanda vitkålen med t ex

  • paprika, röd, gul eller grön, strimlad
  • morot, riven
  • äpple, tärnat, rivet eller skivat med osthyvel
  • apelsin, i tärningar

Gör så här

  1. Strimla vitkålen fint - gärna med osthyvel eller en vass kniv. Matberedare är ett annat bra hjälpmedel.
  2. Slakad vitkål: Lägg den strimlade vitkålen i kokande vatten i en eller några minuter.