Primörsallad med parmesan

En perfekt start på en vårmiddag - variera primörerna efter säsong.

133 kcal/557 kJ, 8 g fett, 2 g fibrer

22 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1 l blandad sallat, t ex rosé, frisée, isberg och lite rucola
  • 200 g lättkokt grön sparris (färsk eller fryst)
  • 12 stycken körsbärstomater
  • 8 skivor parmaskinka
  • 1 st röd lök i tunna skivor
  • 12 skivor parmesan
  • 1 msk olivolja
  • salt, gärna flingsalt

Gör så här

  1. Skölj sallaten och fördela den på tallrikar.
  2. Lägg på sparris, tomater, skinka, röd lök och till sist ost.
  3. Droppa en god olivolja över och salta lite (det behövs inte mycket för både ost och skinka är salta).
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept