Kycklingsallad

En sallad med härliga färger som passar utmärkt om det finns lite rester av kycklingkött. Tre till fyra deciliter tärnat kött är lagom till den här satsen. Fetthalten minskar betydligt om man tar bort skinnet på kycklingen.

299 kcal/1250 kJ, 18 g fett, 6 g fibrer

21 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 paket à 250 g, djupfrysta ärter, majs och paprika
  • 0,5 st grillad kyckling
  • 0,5 st gurka
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 stycken avokado
  • 0,5 st isbergssallatshuvud

Ädelostdressing

  • 1,5 dl yoghurt eller fil
  • 3 msk mosad ädelost

Gör så här

  1. Börja med dressingen och blanda ihop fil eller yoghurt med ädelosten.
  2. Tina ärter, majs och paprika i rumstemperatur i ca 1 timme.
  3. Lossa kycklingköttet från benen och skär i tärningar.
  4. Skär gurkan i stavar. Skiva champinjonerna. Dela och kärna ur avokadon. Skala och skär dem i skivor. Strimla sallaten och varva alltsammans i en skål. Servera med dressingen separat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept