Kryddig morotssallad

Den milda moroten får här extra sting med kryddor som ger smak av Orienten.

48 kcal/202 kJ, 2 g fett, 2 g fibrer

22 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stycken morötter
  • 1 st gul lök
  • 2 dl yoghurt, naturell eller matyoghurt
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk stött spiskummin
  • lite finskuren persilja

Gör så här

  1. Skala morötter och lök.
  2. Skär morötterna i tunna skivor. Halvera och skiva löken tunt.
  3. Koka morötter och lök i ett par minuter så att de blir nätt och jämnt mjuka.
  4. Spola dem hastigt i kallt vatten.
  5. Blanda yoghurt och kryddor och smaka av.
  6. Blanda såsen med grönsakerna och strö över persilja.
  7. Låt gärna salladen vila en stund före serveringen så att smaken hinner mogna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept