Grekisk bondsallad

Med grovt bröd och färsk frukt blir den här måltiden fin både vad gäller smak och näring. Fårost har en mycket karaktäristisk smak och därför behövs det inte så stora mängder. Osten innehåller ca 17 % fett men finns även i mer fettsnåla varianter. Fårost har lång hållbarhet så den kan vara bra att ha hemma.

246 kcal/1029 kJ, 16 g fett, 5 g fibrer

21 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 stycken gröna paprikor
  • 2 stycken gula eller röda lökar
  • 4 stycken tomater
  • 1 st gurka
  • några huvudsallatsblad
  • ca 175 g fårost
  • 20 stycken svarta oliver
  • 1 msk färsk, hackad basilika eller 1 tsk smulad oregano

Gör så här

  1. Strimla paprikorna. Skala och skiva löken tunt. Skär tomaterna i skivor, gurkan i stavar. Lägg sallatsbladen på ett stort fat eller lägg dem direkt på tallrikarna och lägg grönsakerna ovanpå.
  2. Dela fårosten i mindre bitar och fördela den över salladen. Lägg på oliver. Strö över örtkrydda. Servera eventuellt med vinägrettsås smaksatt med enbart salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept