Försommarsallad med lax

Försommarsallad med lax
Foto: Joel Wåreus

Med årets första färskpotatis, fina små tomater, spröda sockerärter och god rökt lax kan man på ett stilfullt sätt fira att sommaren har kommit.

342 kcal/1434 kJ, 10 g fett, 7 g fibrer

23 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 800 g färsk potatis
  • ca 200 g kallrökt lax
  • 200 g färska eller frysta sockerärter
  • 12-15 stycken körsbärstomater

Vinägrettsås

  • 1 msk vinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1,5 msk vatten
  • 1,5 msk olja
  • 1 krm salt
  • krm vitpeppar

Gör så här

  1. Skrapa och koka potatisen.
  2. Blanda ingredienserna till vinägrettsåsen.
  3. Halvera den färdigkokta, varma potatisen och lägg i en skål. Häll över vinägrettsåsen och blanda försiktigt.
  4. Skär laxen i lite mindre bitar.
  5. Koka upp sockerärterna och spola dem i kallt vatten. Dela tomaterna. Blanda försiktigt ner lax, sockerärter och tomater när potatisen har svalnat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept