Böcklingsallad

En svensk sommarrätt att avnjuta tillsammans med knäckebröd. Salladen innehåller lite mättat och mycket »bra« fleromättat fett i både fisk och olja och den totala fetthalten är relativt låg.

351 kcal/1467 kJ, 11 g fett, 6 g fibrer

22 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 10 stycken potatisar
  • 3 dl djupfrysta ärter
  • 1 halv purjolök
  • 4 stycken böcklingar
  • 0,5 st isbergssallatshuvud

Vinägrettsås

  • 1 msk vinäger
  • 1 msk senap
  • 1,5 msk vatten
  • 1,5 msk olja
  • 1 krm salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen. Lägg de djupfrysta ärterna i en skål. Skiva den varma potatisen och lägg den ovanpå ärterna.
  2. Blanda ingredienserna till vinägrettsåsen och häll den över den varma potatisen.
  3. Skiva purjolöken fint. Rensa böcklingen och dela den i mindre bitar. Finstrimla sallaten. Blanda alla ingredienserna försiktigt i skålen när potatisen svalnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept