Avokadosallad med bacon

Baconet ger salladen lite extra »sting«. Den här salladen innehåller en del fett men med ett nybakat brytbröd till och färsk frukt efter blir det bra balans. Kolesterolinnehållet är ca 150 mg per portion. Det mesta kolesterolet kommer från äggen.

268 kcal/1120 kJ, 18 g fett, 6 g fibrer

21 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 paket à ca 75 g, bacon
  • 1 st huvudsallats- eller isbergssallatshuvud
  • 200 g färska champinjoner
  • 3 stycken tomater
  • 2 stycken avokado
  • 250 g kokta haricots verts eller brytbönor
  • 2 stycken hårdkokta ägg

Gör så här

  1. Klipp baconskivorna i bitar och stek dem i sitt eget fett på svag värme tills de blir lite knapriga. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Strimla eller dela sallaten i mindre bitar. Skiva champinjoner och tomater. Klyv, kärna ur, skala och skiva avokadon. Pressa citron över avokadon om sallaten inte ska serveras genast så mörknar den inte. Blanda alla grönsaker.
  3. Skala och skär äggen i klyftor. Lägg dem på salladen och strö över bacon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept