Algerisk apelsin- och löksallad

En annorlunda förrättssallad som också smakar bra till stekt kött eller fisk. Vi tycker den passar utmärkt på julbordet också.

190 kcal/795 kJ, 14 g fett, 3 g fibrer

21 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 stycken apelsiner
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st isbergssallatshuvud
  • ca 20 stycken svarta oliver
  • 1 msk olja, helst olivolja
  • 1 tsk chilipulver
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Skala och skiva apelsinerna.
  2. Skala och skär löken i tunna ringar.
  3. Strimla sallaten och lägg dem på ett fat eller i en vid skål.
  4. Varva apelsiner, lök och oliver ovanpå.
  5. Blanda olja och kryddor och häll över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept