Sallad med röda bönor, pasta och spenat

Sallad med röda bönor, pasta och spenat
Foto: Joel Wåréus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Sallad med röda bönor, pasta och spenat

13 ingredienser

En matig och färgrik pastasallad - blanda i säsongens aktuella grönsaker. Vi använde färsk spenat som numera kan köpas i påsar i många grönsaksdiskar. För att få variation kan man smula ner lite fårost i salladen.

365 kcal/1529 kJ, 8 g fett, 7 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 4 dl pasta (t ex penne)
  • 1 purjolök
  • 2 dl kokta röda bönor
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • ca 200 g färsk spenat (eller sallad)

dressing

  • 1 msk vinäger
  • 1,5 msk vatten
  • 1,5 msk olja
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • 0,5 dl persilja, (fint skuren eller mixad, basilika eller annat kryddgrönt)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen. Om man mixar det kryddgröna kan dressingen blandas i mixer, annars är det bara att vispa ihop den.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda den med dressingen.
  3. Skölj och strimla purjon.
  4. Om du använder bönor från burk - spola dem i kallt vatten.
  5. Skölj paprikorna och skär dem i strimlor.
  6. Blanda alla ingredienser.