Indisk linssallad

En matig och mättande sallad som är god att servera ljummen. Salladen kan också serveras som en vegetarisk måltid med kokt ris och en krispig grönsallad.

157 kcal/656 kJ, 4 g fett, 5 g fibrer

16 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl röda linser
  • 0,5 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 st tunna skivor ingefära
  • 0,5 tsk mald gurkmeja
  • 1 msk olja
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 0,25 tsk kajennpeppar
  • ca 2 msk färsk koriander eller bladpersilja

Gör så här

  1. Koka linserna i vatten med salt, ingefära och gurkmeja i ca 10 minuter. De ska vara mjuka men inte mosiga.
  2. Fräs olja och spiskummin. Tillsätt koriander och kajennpeppar. Rör om, blanda med linserna och klipp över färsk koriander eller bladpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept