Spenatpaj med fårost

Spenatpaj med fårost
Foto: Joel Wåréus

En paj med smak av Grekland. Soltorkade tomater finns numera i varenda kvartersbutik.

1 portion innehåller: 290 kcal/1212 kJ, 14 g fett, 2 g fibrer

14 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

Pajdeg

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl (50 g) flytande matfett
  • 1 dl mjölk

Fyllning

  • 250 g 1 pkt, fryst spenat
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 10-12 st marinerade soltorkade tomater
  • 0,5 dl ca, färsk basilika
  • 100 g fårost
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 dl riven ost, 17 % fett
  • 0,5 tsk salt
  • peppar

Gör så här

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.
  2. Tina spenaten lite och skär den grovt. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint.
  3. Fräs spenat och vitlök i oljan ett par minuter och fördela sedan i pajskalet.
  4. Skär/klipp tomaterna i små bitar, hacka basilikan, smula fårosten och fördela allt över spenaten.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept